Kurkuma je velice účinná bylina. Podle výzkumů vykazuje pozitivní vliv na čištění krve, nemoci pokožky, infekce, artritidu, je protizánětlivá, antimutagenní, antimikrobiální, preventivní proti rakovině, vhodná při diabetu a snížené imunitě.
Tento návod na zpracování kurkumy nám doporučila Bevin Clare na XXI. Mezinárodní konferenci aromaterapeutů s názvem Bylinná medicína – Zpátky ke kořenům.
Léčivé účinky kurkumy násobí společně s dalším kořením zejména pepřem. Tento recept nám pomůže kurkumu konzumovat velmi snadno a ještě podpořit její vstřebávání.
Na čokoládu jsem použila následující ingredience:
1 hrst kakaového másla,
200 gr čokolády na vaření 70% kakaa,
4 polévkové lžíce kokosového oleje,
2 polévkové lžíce kurkumy,
1 čajová lžička pepře,
1 čajová lžička chilli.
Vše jsem rozpustila a rozmíchala. Skleněnou nádobu jsem vyložila pečícím papírem a dala za okno (a modlila se, aby pes a kočky nedostali báječný nápad to zbaštit :)). Po ztuhnutí jsem nakrájela na čtverečky a dala do mrazáku. V pokojové teplotě tato čokoláda taje.
Používáme podle potřeby 1-3 gr denně.
Tuto čokoládu můžete jíst samotnou nebo přidat do müsli, nebo do kaše nebo teplého mléka.
Jeden komentář u “Kurkumová čokoláda podle Bevin Clare”
Tento komentář byl odstraněn autorem.