Kurkumová čokoláda podle Bevin Clare

Kurkuma je velice účinná bylina. Podle výzkumů vykazuje pozitivní vliv na čištění krve, nemoci pokožky, infekce, artritidu, je protizánětlivá, antimutagenní, antimikrobiální, preventivní proti rakovině, vhodná při diabetu a snížené imunitě.

Tento návod na zpracování kurkumy nám doporučila Bevin Clare na XXI. Mezinárodní konferenci aromaterapeutů s názvem Bylinná medicína – Zpátky ke kořenům.

 

Léčivé účinky kurkumy násobí společně s dalším kořením zejména pepřem.  Tento recept nám pomůže kurkumu konzumovat velmi snadno a ještě podpořit její vstřebávání.

Na čokoládu jsem použila následující ingredience:

1 hrst kakaového másla,
200 gr čokolády na vaření 70% kakaa,
4 polévkové lžíce kokosového oleje,
2 polévkové lžíce kurkumy,
1 čajová lžička pepře,
1 čajová lžička chilli.

Vše jsem rozpustila a rozmíchala. Skleněnou nádobu jsem vyložila pečícím papírem a dala za okno (a modlila se, aby pes a kočky nedostali báječný nápad to zbaštit :)). Po ztuhnutí jsem nakrájela na čtverečky a dala do mrazáku. V pokojové teplotě tato čokoláda taje.

Používáme podle potřeby 1-3 gr denně.

Tuto čokoládu můžete jíst samotnou nebo přidat do müsli, nebo do kaše nebo teplého mléka.

Kurkumová čokoláda podle Bevin Clare

Přečtěte si také

Kdo pro vás blog píše:

Picture of Ludmila Kotalíková

Ludmila Kotalíková

Aromaterapii se věnuji od roku 2008 a její proměnlivost a pestrost mě stále fascinuje. Odborné znalosti a zkušenosti pravidelně sdílím nejen na kurzech a prožitkových workshopech, ale i v článcích v časopisech a tady na blogu. Naučím vás aromaterapii bezpečně a efektivně využívat při péči o zdraví a pohodu všech členů rodiny a dokonce i během vaření nebo úklidu. Pojďte se začíst do mého voňavého světa!

Jeden komentář u “Kurkumová čokoláda podle Bevin Clare

Váš komentář

Přesunout se na začátek